İSTANBUL (İGFA)- Yan haklar dünyasında her geçen gün çeşitlenen yemek kartları, çalışanlar için önemli bir fayda sunmaya devam ediyor. Ayrıca işverenler için de birçok avantajı beraberinde getiriyor. Yemek kartları, işverenler için gider yönetimi, gelir vergisi ve SGK primlerinde sağladığı birtakım muafiyetlerle muhasebesel ve idari kolaylık sağlıyor.
Yemek kartlarının işverenler için sağladığı bu avantajlara ek olarak, SGK’nın yayınladığı son genelgeyle yemek kartlarından herhangi bir limite tabi olmaksızın prim alınmayacağı duyuruldu. Sadece nakit yardımlar ve nakit geçerli kartlarla yapılan yemek yardımlarında 2025 yılında 158 liraya kadar istisna uygulanabileceği belirtildi.
Pluxee Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Koray Bozkurt, bu kararın işverenler ve çalışanlar açısından önemli bir kazanım olduğunu vurgulayarak, “SGK’nın yayınladığı son genelgeyle birlikte çalışanlarına yemek kartı ile ayni yardım yapmak isteyen işverenlerin artık prim ödemeyeceği kesinleşmiş bulunuyor. Bu durumun çalışanlara yapılan yemek yardımlarının artmasında önemli bir teşvik olacağını düşünüyoruz” dedi.
Yemek Kartlarıyla Hem İşverenler Hem de Çalışanlar Daha Fazla Kazanıyor
Koray Bozkurt, yemek kartlarının hem işverenler hem de kamu için sunulan avantajların arttığına dikkat çekerek, “Yemek kartları, 81 ilde binlerce küçük işletmede kullanılıyor ve böylece ciddi bir iş hacmi oluşturuyor. Ayrıca tüm ödeme süreçleri dijital olduğundan, yemek kartları kamu için şeffaf ve geriye dönük, kontrol edilebilir bir sistem sunuyor” şeklinde konuştu.