MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara – Demirci, Milliyet’e şunları söyledi: “Kurban etinin kesildikten hemen sonra pişirilmesi çok sağlıksız. Yeni kesilen etin buzdolabında en az 24 – 48 saat dinlenmesi ve sertliğinin geçmesi beklenmeli. Aksi halde sindirimi zaten zor olan kırmızı et ile sağlığımızı bozabiliriz. Kırmızı et, çok iyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra demir, çinko ve magnezyum açısından zengindir. Ancak C vitamini içermediği için etin yanında C vitamininden zengin bir salatayla tükettiğimizde demirin emilimini artıracaktır. Etlerimizi kömür ateşinde yanacak şekilde yüksek ısıya maruz bırakmamak gerekir. Kısık ateşte kavurmak, haşlamak, ızgara yapmak sağlıklı olacaktır. Etler yoğun yağ içerdiği için yağ eklememek ve özellikle yüksek kolesterol hastalarının porsiyon kontrolüne dikkat etmesi gerekir. Su içmeyi de ihmal etmemeliyiz.”
Related Posts
Eskişehir’de sağanak yağış uyarısı
Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir’de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava beklendiği belirtildi.
Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir’de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava beklendiği belirtildi.
SÖZCÜ gazetesinden okurlarına muhteşem yeni yıl hediyesi
Atatürk’ün muhteşem fotoğrafının bulunduğu takvim SÖZCÜ okurlarıyla buluşuyor…
Atatürk’ün muhteşem fotoğrafının bulunduğu takvim SÖZCÜ okurlarıyla buluşuyor…
Malatya’da Kaçak Cep Telefonu Ele Geçirildi: 2 Gözaltı
İl Emniyet Müdürlüğü, kaçakçılıkla mücadele kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin kentte operasyon düzenlediğini duyurdu. Operasyonda belirlenen adrese yapılan baskında 4 cep telefonu, 1150 cep telefonu kılıfı …
İl Emniyet Müdürlüğü, kaçakçılıkla mücadele kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin kentte operasyon düzenlediğini duyurdu. Operasyonda belirlenen adrese yapılan baskında 4 cep telefonu, 1150 cep telefonu kılıfı …